Hrdinové 2 - Bouřný meč

Milé překvapení od neznámé autorky
Napsal Sturm
Těsně před prázdninami nám FANTOM Print představil Nancy Varian Berberick (pro českého čtenáře né moc známá autorka), a to její románovou prvotinou.
Bouřný meč vychází jako druhý díl trilogie Hrdinové, kterou před časem započala Legenda o Humovi. A co nás tentokrát čeká?
Po dlouhých staletích se trpaslíkům v Thorbardinu podařilo vykovat mocný Bouřný meč - zbraň, kterou posvětil sám Reorx. Meč byl krátce po vykování ukraden a za jeho nalezením začíná nemilosrdná honba, protože vlastník tohoto meče má naději stát se novým trpasličím králem.
Záchranou Bouřného meče je pověřen trpaslík Stanach, kovářský učeň, který pomáhal při jeho kování, a který si dává za vinu, že byl meč ukraden. Cestou se k němu postupně přidávají šotek Lavim Skočpalec (stejné jako Tas v Kronikách má za úkol děj odlehčovat a daří se mu stejně dobře jako Tasovi), lidská dívka Kelida a elfí hraničář Tyorl. Bouřný meč se dostal až k Tyorlovu příteli Haukovi, který ho daroval Kelidě. Hauk byl vzápětí unesen pochopy temného trpasličího mága Realgara, který prahne po získání Bouřného meč a usednutí tak na trpasličí trůn. Honba za záchranou Bouřného meče se tedy mění v boj o to, jak nejrychleji dostat mocnou zbraň zpět do Thorbardinu a zachránit Hauka, který je tam držen Realgarem v podzemních kobkách.
Děj spadá mezi Draky podzimního soumraku a Draky zimní noci, takže se setkáme i s Tanisem a Zlatolunou, kteří právě dorazili do Thorbardinu žádat o pomoc pro osm set uprchlíků z Pax Sarkasu.
K této knize jsem přistupoval s tím, že mě čeká průměrný fantasy příběh, protože se mi nepodařilo na internetu vyhledat nějaké bližší informace o ní ani nějaké kladné ohlasy. Nakonec jsem byl příjemně překvapen a musím říct, že se mi Bouřný meč líbil mnohem víc, než Legenda o Humovi. Je to můj osobní názor, tak doufám, že za něj nebudu fanoušky R. A. Knaaka vykázán do Propasti :-).
Bouřný meč, Nancy Varian Berberick
Překlad Jiří Fuch
Obálka Duane O. Meyers
Vydal FANTOM Print 2007, 288 stran
Napsal Sturm 18.08.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 10 příspěvků.
ČAS 0.13147306442261 secREMOTE_IP: 3.138.113.188