Přehled knih - Klasické období

Obsah článku:
Dragonlance Kroniky
Někdo tvrdí, že Kroniky jsou jednoduché čtení s plochými charaktery a za některými příběhovými prvky jsou vidět hody kostkou či pravidla tehdejšího RPG AD&D, přesto se jedná o výtečnou a klasickou fantasy ságu, která pokládá základní kámen pro bližší seznámení s knihami Dragonlance
Draci podzimního soumraku, M. Weis a T. Hickman
Kniha, která započala celou knižní ságu Dragonlance a vlastně byla začátkem i celého úspěšného odvětví fantastické literatury. Po pěti letech se scházejí staří kamarádi s příběhy o válce a znovuprobuzených dracích. Zlo může vyhrát jen tehdy, když dobří lidé neudělají nic. Někdo tvrdí, že Kroniky jsou jednoduché čtení s plochými charaktery a za některými příběhovými prvky jsou vidět hody kostkou či pravidla tehdejšího RPG AD&D, přesto se jedná o výtečnou klasickou fantasy ságu. Hlasujte pro znovuvydání ságy FANTOM Printem.
Draci zimní noci, M. Weis a T. Hickman
V minulém dílu zjistila družinka kolem Tanise, že na tom, že je válka a že se probudili draci, něco bude. Po té, co se jim povedlo zachránit otroky, musejí hrdinové knihy pro ně také najít bezpečné místo k žití.
Draci jarního úsvitu, M. Weis a T. Hickman
Završení první trilogie ságy je veskrze epické. Dračí královna Takhisis se chystá vstoupit na Krynn. Podaří se hrdinům jejímu příchodu zabránit, obzvlášť, když se Raistlin již jednou postavil proti družince?
Annotated Chronicles M.Weis a T.Hickman
K 15. výročí vydání Kronik připravili autoři původního konceptu hry Dragonlance a především pak Margaret Weis a Tracy Hickman pro fanoušky opravdovou lahůdku. Společné vydání Kronik v jednom svazku doplněné o poznámky tvůrčího týmu o vzniku nejen této trilogie, ale Dragonlance vůbec. Víte, co znamenají po překladu z indonéštiny magické fráze užívané Raistlinem? Věděli jste, že Margaret zapomněla v jedné kapitole úplně na Elistana? A pro hráče – všimnete si, kdy postavy získávají úrovně?
< Dragonlance Kroniky >
Základní knihy Dragonlance Legendy
Stav k 22.4. 2008
Napsal Dalcor 23.04.2008
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 21 příspěvků.
ČAS 0.13954305648804 secREMOTE_IP: 3.21.248.119