Dnes Margaret Weiss oznámila, že se spolu s Tracy Hickmanem dohodli s Wizards of the Coast na nové trilogie z klasického Dragonlance
Což je zajímavé, když se ještě nedávno soudili.
Budeme sledovat
Zdravím Vás,
již několik let (asi 3) sháním Čas bratrství-Legendy 1.
Včera jsem se domluvil s jedním borcem přes net, kterej ji prodával, že mi ji na dobírku pošle. Vše už bylo domluvený a dnes ráno jsem dostal od něj mail, že se mu ozval ještě jinej zájemce, kterej si bral od něj více knih, tak to prodal mu.
To už je podruhý za ty asi 3 roky, co to takhle ztroskotalo.
Kdybyste někdo měl tuhle knížku vícekrát a chtěl se jí zbavit nebo znali někoho, kdo by byl ochoten ji prodat, tak mi, prosím!!!, dejte vědět.
Jinak, nechť vás Paladin ochranuje :-)
Ahoj,
tak jsem na DragonLance-Movie.com viděl konečně první trailer a musím říct, že se mi líbil. Sice škoda, že to není dělaný celý v 3D, ale i tak se zdá, že by to mohlo fungovat. Akorát jsem zvědavej, jestli to výjde i u nás na DVD.
Máte-li nějakou otázku týkající se knih Dragonlance, jejich pořadí, dostupnosti a pod. Dotazy či připomínky k překladu, ke knižní sáze... Pokládejte tyto otázky do tohoto tématu, pro přehlednost a otázku vždy označte tučným písmem. Děkuji.
Prosím aby se diskuze odvíjeli v relevantních tématech a toto vlákno bylo ponecháno pouze na otázky a odpovědi. Hodnocení knih je věcí subjektivní a jako takové hodno diskuze, ale prosím vždy v relevantním tématu (nebo si takové založte). Pochopte prosím, že budu téma pro přehlednost promazávat.Děkuji.
Pokus o humornou fantasy ve světě Dragonlance. Zapomeňte na to, že Lasička vše vyřešil v knize Lasičkovo štěstí. Zde Vám prokážou opak, budete-li na to mít nervy. Lid Plání vystrkuje růžky a poodhaluje své společenství.
Koupím knihu Světlo a Stín, info o knize níže. Řekněte si cenu, dohoda je jistá! Kontaktujte mě na pokornyfrantisek (zavináč) gmail (tečka) com . Díky.
Název Světlo a stín
Autor Paul B.Thompson & Tonya R.Carter
Překlad Šárka Bartesová,Hynek Filip
Obálka Jeff Easley
Originální název DARKNESS & LIGHT
Rok vydání 1998
ISBN 80-7174-055-1
Počet stran 444
Cena 189 Kč
Zdravím, mám takový malý problém rád bych začal číst knihy ze série dragonlance ale vzhledem k tomu že existuje několik serií ze světa dragonlance ( legendy, predehry, kroniky, hrdinove, a nevim co jeste ) tak mám trošku zmatek v tom kterou serii potažmo knihou zažít. rád bych přeci jen začal tím co bylo první a je dějově na začátku...
Kruh se uzavírá – přesně po čtvrt století se Dragonlance symbolicky vrací tam, kde v roce 1984 zahájilo svoji úspěšnou pouť. Vydejme se tak naposledy na cestu příběhem Hrdinů kopí. Tentokrát v doprovodu jejich nejtemnějšího člena, mága Raistlina Majere. V Nerace, samotném srdci říše Temné královny, jej čeká velký osud. A také ještě větší nebezpečí.
Období které nastává po Druhé pohromě jest Pátým věkem Krynnu a navíc je nazýváno Věkem smrtelníků. Pro účely dělení knih se ale Věk smrtelníků myslí události spojené s Válkou duší. Následuje přehled knih. Stav je ke konci roku 2007
Temný elf vyhnaný ze Silvanestu a Raistlinův učedník se nakonec stal jedním z nejmocnějších mágů Krynnu. Jaké události však předcházely tomu, než poprvé vkročil do ponuré Věže Vysoké magie v Palantasu? Dalamarův příběh poodkrývá kniha Nancy Varian Berberick. Vydejme se tedy s ní po stopách mladého elfa...
Na wizardím webu se objevil příjemný dárek k 25. výročí Dragonlance:
Malý ilustrovaný průvodce do světa Dragonlance (byť s jednou velkou botou).
Ukázková kapitola ze závěrečného dílu Ztracených kronik, Draků zlatookého mága.
A na konec ještě několik wallpaperů s Raistlinem. Užijte si to. :)
Série Anvil of Time - Kovadlina čase je prezentována jménem Tracyho Hickmana. Hned první ze série románů, které jsem četl patří k tomu nejlepšímu co jsem z Dragonlance, alespoň toho současného, četl.
Po Kronikách a Legendách, které se staly základními kameny Dragonlance, se představila koncem loňska na pultech českých knihkupectví další ucelená trilogie ze světa Dračího kopí – Válka duší.
25.10.2007 12:44 - Sprintm Teoretický
Dobry den chtel bych se zeptat na jednu nevyresenou otazku tykajici se serie dragonlance-v dracich podzimniho soumraku zemrel jak verminaar tak uhlik jak je tedy mozne ze jsou oba v knize Bourny Mec ktera chronologicky zapada ,mezi draky podzimniho soumraku a draky zimni noci??
napište mi prosím na sochurek14@seznam.cz
nechť vás paladin ochraňuje
Blaine píše: Dalcor: No skoda jen, ze ty veci, ktere pisi Weiss a Hickman se mi moc nelibi. Mam Draky Podzimniho soumraku az Jarniho usvitu (nebo jak se to jmenuje) a ty knizky postradaji kvalitu, kterou by me skutecne pripoutali ke svym strankam. Snad jenom scena se zelenym drakem v elfim kralovstvi je hodne dobra. A epicky souboj mezi Kitiarou a tou elfkou je taky ctivi. Ale treba zaver Jara je tak spatne napsany, ze jsem se stydel, ze jsem ho cetl. Cela prvni knizka trpi klasickymi priznaky "zapisku ze hry", teda aspon ja je tam vidim. Skoda, vychazi toho hodne, ale vubec me nelaka si neco z toho koupit.
Diskuze přesunutá z jiného tématu. Co si opravdu myslíte o knihách a vůbec autorech Margaret Weiss a Tracy Hickman?
Recenze druhého dílu Raistlinových kronik. Mladý mág sice přežil svojí Zkoušku ve Věži Vysoké magie, ale společně s Karamonem je čeká ještě spletitá cesta plná nástrah a výzev, než se po pěti letech vrátí na smluvené setkání s přáteli do Útěšína.
Konečně se nám povedlo dokončit update stránek do nové podoby i s prolinkováním článků. Doufám že jste spokojeni. Vyjádřete se k současné podobě, navrhněte co by jste chteli více a pod.
dobrý den rád bych se zeptal zda by někdo neměl na prodej alespoń jednu z kronik (nejideálnější by bylo: draci zimní noci a jarního úsvity) prosím hlašte se na Sochurek14@seznam.cz
Vážení čtenáři, vzhledem k mému propojenís FANTOM Printem by ode mě nebylo košer kdybych psal recenze na jejich knihy. Proto se čas od času uvrtnu do recenzí materiálů, nebo anglických nevůlizací.
Tímto bych se chtěl obrátit na vsechny návštěvníky Dragonlance a Forgotten Realms projektů d20 v kostce, aby uploadovali, nebo posílali jejich recenze a to i negativní (jako třeba Kroniky jsou nepovedený zápis dračáku). Můj email je dalcor()seznam. Zároveň by mě potěšili vaše názory a recenze herních příruček a vše co je spojené s fenoménem Dragonlance a Forgotten Realms. Děkuji za pochopení.
Celkem se mi množí požadavky na různé přeheldy knih Dragonlance. Zajímalo by mě v jednom tématu sjednotit vaše požadavky na to jaké přehledy mám sestavit.
Přehledy knih? Přehledy herních produktů, Přehledy povolání ras a pod z d20 produktů? Seznamy doplňků ajko jsou figurky a články v Dragonu?
FANTOM print se rozhodl v Praze otevřít nové knihkupectví, o které se budu starat já s manželkou, především pak ona, tak doufám že se zastavíte :) Otevírat se bude asi během příštího týdne.
asi nikde inde nenajdem viacej fanusikov tejto serie ako tu, tak preto si tu aj pisem svoj maly inzeratik.. rad by som si doplnil svoju zbierku z vydavatelstva Návrat a mal by som zaujem o nasledujuce knihy:Předehry 1 - Světlo a stín
Příběhy 2 - Šotci, Tupí Trpaslíci a Gnómové
Draci letního žáru 1 a Draci letního žáru 2ak by ich chcel niekto eventualne predat (mozno ma niekto nahodou niektore dvojmo), tak nech ma kontaktuje na mail: strach_a_hnus@azet.skdakujem
Myslím však v knihách. Jakou scénu máte rádi? Kterou si přečtete několikrát?
Já osobně zbožňuju Draky podzimního soumraku (četl jsem to už asi 7x za 7let co DL znám). A miluju jak Tika umlátí drakoniána štítem. Scén, které mám rád je moc...
Ahoj, v nejbližší době se tedy pustíme do soukromé DL kampaně. Přihlášení hráči jsou zatím Jiron, AleF0 (než odjede zase na slovač) a Fibrizo a Alnag. Herní systém - D20, můžete využít všechno co vyšlo k Dragonlance, věci mimo DL si musíte obhájit. Změny systému (navrhujte) na domluvě. Jako vypravěč se Vás ptám jaké prostředí by Vám vyhovovalo: 1. Hledání víry Doba po Pohromě, těsně před Válkou kopí. Hrát asi za potulné divadlo Willbura Quakelance. Hledající písen Branchaly...
2. Doba těsně po Válce kopí - obnova Solamnie
3. Doba po Druhé pohromě - možnost využití Povolání jako Mystic, nebo Sorcerer, an druhous tranu pokdu budete chtít číst nové knížky bude hra jeden velkej spoiler. Samozřejmě lze i jinak, nechám an Vás.
Hej hou!!
Taktéž již pár let sháním jednu knižku,
jenž mě chybí v knihovně.
Jedná se o tuto knihu:
Světlo a stín (Dragonlance, Předehry svazek 1) - Paul B. Thompson & Tonya R. Carter. Návrat, brož. 439 stran
Kdyby ji někdo měl a byl ochotný ji prodat,
tak ať mi napiše na meilika: M800@email.cz
Nechť Vás Bohové ochraňují :-)
Ediční plán Fantom Printu an rok 2007 je online!Z Dragonlance se těšmě na zbytek Hrdinů a první z Války dušíBerberick Nancy Varian: Bouřný meč (orig. Stormblade); Hrdinové (Heroes) 2
Williams Michael: Weaselovo štěstí (orig. Weasel´s Luck); Hrdinové (Heroes) 3
Weis Margaret, Hickman Tracy: Draci padlého slunce (orig. Dragons of a Fallen Sun); Válka duší (The War of Souls) 1 Z Forgotten Realms pal Legendy o Drizztovi V, VI a I a II:
Salvatore Robert A.: Stříbrné prameny (orig. Streams of Silver), Planina ledového větru (Icewind Dale) 2
Salvatore Robert A.: Rubínový klenot (orig. The Halfling´s Gem), Planina ledového větru (Icewind Dale) 3
Salvatore Robert A.: Homeland, The Dark Elf Trilogy 1
Salvatore Robert A.: Exile, The Dark Elf Trilogy 2
Rozhovor s majitelem nakladatelství FANTOM Print Liborem Marchlíkem a překladatelkou knih Wizards of the Coast pro toto nakaldatelství Kateřinou Niklovou