Kroniky II - Draci zimní noci

Autoři: Margaret Weis a Tracy Raye Hickman
Napsal:Raist
Napsal Raist
Vítězství je ještě daleko
Bitva, to bylo to, co jste měli možnost prožít v prvním díle Kronik. Bitva byla sice vyhrána, ale válka je stále v plném proudu. Družinka se nyní pokouší hledat naději ve městě Tarsisu. Před pohromou nejkrásnějším městě na Krynnu vůbec.
Cesta pokračuje...
Příběh se odehrává na mnohem větší zeměpisné oblasti, než první díl. Opět se v něm potkáte s Tanisem, Raistlinem a dalším známými. Jen, ve světle nových událostí, se naděje zdá ještě menší než kdy byla a tak je třeba hledat pomoc ve vzdálených koutech Ansalonu. To je ale obtížné vysvětlit nové radě hledačů, která si tak říká i po té, co toto náboženství zaniklo. Nakonec se do věcí vloží Elistan (který mezitím povýšil) a může se vyrazit.
Hned na začátku se stanete svědkem mistrovského řemeslného umění trpaslíků, když očima našich hrdinů spatříte krásy trpasličího Thorbardinu, i když... to umějí ocenit asi jen trpaslíci.
Na cestě za svobodou se setkáte s divokými elfy, pravým opakem elfí ztepilosti a pořádku, chybět nebudou drakoniáni s jejich i po skolení smrt rozdávajícími těly. Ani všudypřítomný Dračí strach.
To, o co jde družince nyní, je ukování dračího kopí, jež může ukovat jen muž se stříbrnou paží, no a zkuste si vzpomenout, kdo v předchozích kronikách přišel o ruku. Navíc Vás čeká jedno menší překvapení v podobě jistého setkání, věřte, skutečně budete překvapeni.
Bude zima, bude mráz...
Stejně jako v prvním díle Vám bylo společníkem teplo a krásné počasí Abanasinie, tady budete také jednoho mít. Bude jím Zima, sníh a zamrzlé vrcholky hor. Podle mě to nejkrásnější prostředí pro fantasy vůbec, ale to odbíhám . Abych létomilným čtenářům pokazil radost ještě o trochu více, ne vždy bude zima, někdy bude taky Pořádná zima a pak taky Krutá zima :-).
Kvalita neklesá...
Kvalitní zpracování, kterého jsme se dočkali v prvních kronikách, zde pokračuje. Opět Vás vtáhne do děje hemžícího se událostmi a postrádajícího mrtvé úseky. Nechybí ani poezie zpříjemňující čtení, která k DragonLance dnes již neodmyslitelně patří.
Napsal Raist 20.02.2007
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 30 příspěvků.
ČAS 0.11914801597595 secREMOTE_IP: 18.222.125.171